21 Ağustos 2009 Cuma

HAVUÇLU ELMALI CEVİZLİ KEK


Kekin tarifi anneme ait, yıllardır benim de severek yaptığım bir kek. Tarifi şöyle;
2 bardak şeker,
1 bardak rende havuç,
1 bardak rende elma,
1 bardak ince kırılmış ceviz,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 paket kabartma tozu,
1 kahve fincanı sıvıyağ,
2 bardak tam buğday unu,
4 yumurta,

Yumurtalarla şeker çırpılır. Ayrı bir kapta kabartma tozu ve un karıştırılır. Geriye kalan bütün malzemeler, yumurta, seker karışımı da una eklenir. Kek kalıbı yağlanır, malzeme aktarılır. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika civarında pişmiş oluyor. Ama en güzeli kürdan testi, fırından fırına çok değişiyor. Afiyet olsun :)


0 yorum:

Yorum Gönder